Κατασκευή φαρμακείου, μια πρόκληση για κάθε κατασκευαστή

κατασκευή φαρμακείου - βιομορφικός σχεδιασμός
Η κατασκευή φαρμακείου σχεδιαστικά αποτελεί μια πρόκληση για κάθε κατασκευαστή, γιατί πέρα από την αισθητική και την λειτουργικότητα που είναι τα ζητούμενα για κάθε επαγγελματικό χώρο, έχει και κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και την αποθήκευση ευπαθών προϊόντων και τις ημερομηνίες λήξεων αυτών.

Η διαδικασία της κατασκευής, από την αρχική διερεύνηση των αναγκών έως και την παράδοση του έργου, περνάει από πολλά στάδια. Υπάρχουν όμως 10 σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών.


1)  Το πρώτο βήμα είναι η  καταγραφή των απαιτήσεων του καταστήματος που έχουν να κάνουν:

  • με την περιοχή στην οποία βρίσκεται,
  • την θέση στην οποία βρίσκεται,
  • τον ανταγωνισμό,
  • τον όγκο των πελατών που θα πρέπει να εξυπηρετεί,
  • το είδος των πελατών (ηλικία, οικονομική κατάσταση κ.τ.λ.)
  • την ποσότητα των μη φαρμακευτικών προϊόντων που θα εμπορεύεται και
  • τον αριθμό των ανθρώπων που θα εργάζονται σε αυτό.
κατασκευή - εξωτερική όψη φαρμακείου
Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα ληφθούν υπόψη στα στάδια της μελέτης, της διακόσμησης και του εξοπλισμου φαρμακειου. Η περιοχή και η θέση ενός καταστήματος θα ορίσουν τον εξωτερικό διάκοσμο και  την ασφάλεια του. Η διακόσμηση και η ποιότητα εξυπηρέτησης θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον ανταγωνισμό. Από τον όγκο και το είδος των πελατών θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο ποσοστό η διαρρύθμιση, οι χώροι προβολής προϊόντων και οι αποθηκευτικοί χώροι . Την ίδια επίδραση στους χώρους προβολής θα έχει και η ποσότητα μη φαρμακευτικών προϊόντων. Τέλος ο αριθμός των εργαζόμενων θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εργονομία και την λειτουργικότητα των εσωτερικών χώρων.


2)  Η μελέτη του χώρου αποτελεί το δεύτερο βήμα. Η άριστη εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων χώρων ξεκινάει από εδώ. Η λειτουργικότητα του καταστήματος επίσης. Οι θέσεις προβολής των προϊόντων , οι πάγκοι εξυπηρέτησης και οι χώροι αποθήκευσης. προβλέπονται σε αυτό το στάδιο. Όλα συνδυάζονται αρμονικά.

3)  Η εξωτερική όψη του καταστήματος έχει άμεση επίδραση στην ψυχολογία του υποψήφιου πελάτη. Είναι αυτή που θα του κινήσει την περιέργεια και θα τον τραβήξει στο εσωτερικό του. Μία εντυπωσιακή πρόσοψη και μια καλά σχεδιασμένη βιτρίνα, είναι πολύ σημαντικά εφόδια στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων πελατών. Μπορούμε να πούμε ότι είναι το σημείο από το οποίο ξεκινάει η όλη προσπάθεια.

κατασκευή και διακόσμηση φαρμακείου4)  Μεγάλη έμφαση δίνεται στην λειτουργικότητα των εσωτερικών χώρων και του εξοπλισμού. Ο φαρμακοποιός πρέπει να βρίσκει εύκολα και γρήγορα τα φάρμακα. Πρέπει να έχει τάξη και πλήρη γνώση των αποθεμάτων του. Πρέπει να γνωρίζει ποια φάρμακα λήγουν.
Ο πελάτης πρέπει να βρίσκει εύκολα τα προϊόντα που ψάχνει και να έχει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες γι' αυτά που τον ενδιαφέρουν. Να έχει προβλεφθεί χώρος αναμονής και ξεκούρασης. Όλα θα πρέπει να λειτουργούν άψογα, με στόχο την απόλυτη εξυπηρέτηση του πελάτη.

5)  Αρχιτεκτονική μελέτη. Το στάδιο το οποίο συνδυάζει τις προαναφερόμενες απαιτήσεις και μπαίνουν οι κανόνες για την τελική μορφή του καταστήματος. Πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους αρχιτέκτονες που γνωρίζουν τις κατευθυντήριες γραμμές μιας κατασκευής φαρμακείου, ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα να μην αφαιρέσει τίποτα από τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των φαρμακευτικών προϊόντων.

κατασκευή φαρμακείου - νυχτερινή όψη
6) Στην αρχιτεκτονική μελέτη περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Θα πρέπει να μπουν οι βάσεις ώστε στο μέλλον το φαρμακείο να διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, που θα επιτρέψουν στον φαρμακοποιό να εκσυγχρονίζεται συνεχώς. Οπτικοακουστικές παροχές και πρόβλεψη για εγκατάσταση ρομποτικών συστημάτων είναι απαραίτητες.

7)  Ένα σύγχρονο φαρμακείο πρέπει να αποπνέει αέρα φρεσκάδας και καθαριότητας. Να δίνει στον επισκέπτη την εντύπωση ότι έχει εισέλθει σε ένα χώρο προσεγμένο, που δίνει ιδιαίτερη προσοχή  στην υγιεινή. Αυτό εν μέρη επιτυγχάνεται με τον κατάλληλο φωτισμό σε όλους τους χώρους του καταστήματος. Ο δεύτερος τομέας στον οποίο συμβάλει αποφασιστικά ο φωτισμός, είναι η προβολή των προϊόντων. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, τονίζονται οι προσθήκες με τα προϊόντα και προβάλλονται με έμφαση κατά περίπτωση, ανάλογα με την στρατηγική της επιχείρησης.

8)  Η διακόσμηση είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας επιρροής του επισκέπτη. Η κατάλληλη διακόσμηση μπορεί να μεταμορφώσει ένα κατάστημα και να μεταδώσει στον επισκέπτη θετική διάθεση για αγορές. Είναι αποδεδειγμένο ότι η σωστή διακόσμηση δημιουργεί κλίμα ευεξίας και απογειώνει τις πωλήσεις.

κατασκευή φαρμακείου - συρταριέρες
9)  Το τελευταίο κομμάτι του παζλ είναι η επίπλωση του φαρμακείου. Οι κατάλληλες βιτρίνες, οι λειτουργικοί πάγκοι, οι σωστοί αποθηκευτικοί χώροι φαρμάκων, θα βάλουν την τελευταία πινελιά στον χώρο.  Όλα τοποθετημένα στην στην ιδανική θέση για γίνεται ευκολότερη η εργασία και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πελάτες. Η σύγχρονη επίπλωση κάνει αποδοτικότερους τους εργαζόμενους σε αυτό, ευκολότερη την ταξινόμηση και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων και δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να περιηγηθούν με άνεση στο εσωτερικό του φαρμακείου.

10)  Η ασφάλεια από κλοπή είναι ένα θέμα που απασχολεί σήμερα κάθε φαρμακοποιό. Στο μέγεθος του δυνατού θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη πρόβλεψη ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα και να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν οι πιθανότητες παραβίασης του καταστήματος.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η κατασκευη φαρμακειου αποτελεί ένα περίπλοκο έργο, το είναι είναι αδύνατο να το φέρει σε πέρας κάποιος χωρίς την ανάλογη εμπειρία. Μέσα στο πλαίσιο του ισχυρού ανταγωνισμού που διέπει τον κλάδο, για να αποδώσει μια τέτοια επένδυση, θα πρέπει να είναι άριστα σχεδιασμένη και απόλυτα στοχευμένη στο αγοραστικό κοινό. Τυχόν λάθη μπορεί να στοιχίσουν. Αποφύγετε λοιπόν τις αφθαίρετες αποφάσεις και ενέργειες και απευθυνθείτε σε ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και έχουν την ικανότητα να κάνουν τις ιδέες σας πραγματικότητα.


innovo επαγγελματικοί εξοπλισμοί κρεοπωλείου


7 σχόλια:

sakis είπε...

Βρήκα την innovo τυχαία στο διαδίκτυο ψάχνοντας να κάνω το καλύτερο για ένα κατάστημα που διατηρώ. Αν και στην αρχή ήμουν διστακτικός, ομολογώ ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την δουλειά που έγινε. Όλα έγιναν όπως ακριβώς τα συμφωνήσαμε και μου παραδόθηκε το μαγαζί στον χρόνο που είχε προβλεφθεί. Η κατασκευή φαρμακείου έγινε ιδανικά.

thanasis είπε...

Πολύ χρήσιμο άρθρο. Συγχαρητήρια.

Unknown είπε...

Αν επενδύσετε κάποια παραπάνω χρήματα στον φωτισμό του φαρμακείου με Led, θα εξασφαλίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και ο μέσος όρος αντοχής των led είναι 50.000 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Επιπλέον θα μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος από τα κλιματιστικά, γιατί οι φωτισμοί led λειτουργούν χωρίς να παράγουν θερμότητα. Αξίζει να επενδύσετε στον φωτισμό φαρμακείου.

Mitsos είπε...

Ούτε στημένος να ήσουν ρε Σάκη. Ευχαριστώ πολύ.

Mitsos είπε...

Θα χαρούμε πολύ να σου δώσουμε και επιπλέον πληροφορίες ή βοήθεια αν χρειάζεσαι. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο Innovo.gr

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς πολλά φαρμακεία δεν έχουν προσωπικό που είναι εξοικειωμένο με τα περίπλοκα ζητήματα όπως η επιλογή και εγκατάσταση του εξοπλισμού σε ένα φαρμακείο. Η κατασκευή από την αρχή ενός φαρμακείου απαιτεί την συμβουλή ειδικών σε πολλά θέματα, όπως είναι ο φωτισμός, η αποθήκη, η βιτρίνα και ο χώρος υποδοχής

Nikkos είπε...

Ένα ελκυστικό και άνετο φαρμακείο αποτελεί το βασικό συστατικό στο να είσαι ο καλύτερος στην αγορά. Έχοντας έναν άψογο σχεδιασμό σίγουρα θα αυξήσει τις πωλήσεις και την φήμη του φαρμακείου. Θέλεις να μάθεις με ποιον τρόπο θα το πετύχεις; Είναι απλό- με μία Εταιρεία επαγγελματικής κατασκευής φαρμακείων.

Η κατασκευαστική εταιρεία φαρμακείων είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψιν αν σχεδιάζεις να ανοίξεις ένα καινούριο φαρμακείο ή αν θες να ανακαινίσεις το υπάρχον φαρμακείο σου. Είναι η καλύτερη επιλογή για κάθε είδους φαρμακείο, μεγάλο ή μικρό. Μία Κατασκευαστική εταιρεία έχει πολλά πλεονεκτήματα, από αυξανόμενες πωλήσεις και ποσοστό ικανοποιημένων πελατών για να μπεις στην λίστα με τα καλύτερα φαρμακεία στην χώρα σου.

pharmacy construction

innovo